eötwös logo2

18. Eötvös kupa, Debrecen-beszámoló

Immáron 18. alkalommal rendezték meg Debrecenben Közép-Európa egyik legnagyobb teremröplabda utánpótlás tornáját. A lányoknál 24 csapat nevezett a tornára míg a fiúk mezőnyében sajnos csak 10 csapat jött össze.

A torna már odáig fejlődött, hogy 7 különböző helyszínen, 9 pályán zajlottak a mérkőzések 3 napon át Augusztus 17-19. között. A győzelmet a lányoknál végül a lengyel SAN-Pajda” Jarosław csapata szerezte meg, míg a második helyet a hazai Eötvös DSE  “A” csapata szerezte meg, egyetlen magyar csapatként bejutva a  legjobb 4 közé, ami nem volt egyszerű feladat a fiúkénál jóval nagyobb és erősebb mezőnyben.

A fiúk mezőnyében a 9 induló csapat közül végül a magyar serdülő válogatott szerezte meg a győzelmet a betegségekkel küzdő ifjúsági válogatott és a DEAC csapata előtt.

Idén először strandröplabda is verseny is megrendezésre kerül öt kategóriában (U13, U15, U17, U19 és U21) ahol hat ország 120 játékosa  verseng az érmekért. A torna helyszínéül a hajdúnánási strand 5 pályás, kiváló minőségű strandröplabda pályarendszere szolgál.

A tornáról készült fényképek remélhetőleg  hamarosan megtekinthetőek lesznek a torna hivatalos honlapján amely itt elérhető: http://eotvoscup.fw.hu/

 

Az első 3 helyezett fiú és lány csapatok:

Leave a Reply

Your email address will not be published.