40722_unnamed_large_normal

Női döntő: ismét nyert a Békéscsaba!

A női magyar bajnoki döntő második mérkőzésén a Békéscsabai röplabdások haza pályán is legyőzték a Vasast 3:1 arányban!

Fantasztikus hangulatban, mintegy 1800 néző előtt kezdődött meg a békéscsabai városi sportcsarnokban a Linamar-Békéscsabai RSE-Vasas Óbuda NB I-es női röplabda bajnoki döntő. Csapatsportágban Békéscsabán még soha nem rendeztek bajnoki finálét, így sporttörténelmi találkozói szemtanúi lehettünk.

221266_nyito

A sok néző mintha a békéscsabaiakat zavarta volna meg jobban, feszültebbnek tűntek, mint vendégeik, akik az elején magukhoz ragadták a kezdeményezést. Nem igazán jöttek be a nyitások, a Vasas egyre lelkesebbé vált, s tartotta három-négy pontos előnyét. A szett derekán azonban lendületbe jött a Békéscsaba és 19-nél beérte ellenfelét, majd át is vette a vezetést. Megérkeztek a nagyon várt Iricanin-bombák is, és ezzel csapata be is húzta az első játszmát.

Élesedett a küzdelem, maratoni hosszúságú labdameneteket láttunk a második szett elején. Jobbára a Békéscsaba vezetett, de Miklaiék hamar eszméltek és kétszer is fordítottak. Gigászi harcban fej-fej mellett haladt a két gárda, mígnem a védekezésükön erősítő fővárosiak el nem húztak és végül be is hozták szetthátrányukat.

Lekopírozták a 2. játszmát a csapatok, szorosan alakult a meccs. A Vasas tűnt magabiztosabbnak, a csabaiak többet hibáztak és futniuk kellett az eredmény után, 17-nél azonban sikerült egyenlíteniük. Nagyokat bakiztak a vendégek a végén, a csabaiak szíve viszont a helyén volt, s visszavették a vezetést.

Maradt csabai kézben a karmesteri pálca, igaz eladták négypontos előnyüket, de ekkor sem bizonytalanodtak el. A szett finisében nőtt a különbség, 22:17-re vezetett a Békéscsaba. 24:17-nél meccslabdához jutott a hazai csapat: a vendégeknek hármat sikerült hárítaniuk, a negyediket már nem.

A hatalmas szívvel játszó viharsarki alakulat úgy nyerte meg második összecsapását, hogy egyik kulcsjátékosa még nem épült fel teljesen betegségéből. Az egy csapat három győzelméig tartó párharc állása: 2—0 a Békéscsaba javára. Vasárnap Budapesten bajnokot avathatnak.

Kormos Mihály: — Sokkal szorosabb mérkőzés volt, mint a fővárosi, a Vasas sokkal jobban röplabdázott. Ez volt a második kulcsmérkőzésünk. Jókay Zoltán: —Pontosan egy szettet léptünk előre.

Linamar-Békéscsabai RSE—Vasas Óbuda 3:1 (22, —19, 22, 20)
NB I-es bajnoki röplabda-mérkőzés. Döntő, 2. találkozó. Békéscsaba, 1800 néző. V.: Adler, Mocsnik. Békéscsaba: AKIMOVA 2, IRICANIN 22, Bodnár 9, SOÓS N. 15, Ilyés 11, LEIDGEB 10. Cs.: MOLCSÁNYI R. (liberó), Szombathelyi Sz. Szakmai igazgató: Kormos Mihály. Vasas: Vacsi 12, TÁLAS 3, MIKLAI 17, GUBICZA 15, SZABÓ A. 13, Stefanik 6. Cs.: Tóth A. (liberó), Fábián, Ludmán. Vezetőedző: Jókay Zoltán

forrás: beol.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.