Nationalanthemtime

A világbajnokság számokban: soha nem látott tömegek a meccseken

A Lengyelországban megrendezett röplabda világbajnokság 23 napja alatt a lejátszott 103 mérkőzésre összesen 563,263 néző volt kíváncsi, ezzel messze megdöntve az eddigi rekordtartó Olaszország 339,324 fős rekordját még 2010-ből. A rangsorban egyébként Japán következik ahol a 2006-os világbajnokság alkalmával mindössze 298,352 jött össze.

A döntő mérkőzést, amelyen a lengyel csapat kivívta a világbajnoki címet 12,528-an követték a lelátókon. Ez a szám már önmagában is elismerésre méltó lenne azonban ehhez még hozzá jön a mintegy 15.000 ember akinek már nem jutott hely és a csarnokon kívül óriáskivetítőkön keresztül követte az eseményeket valahogy így:

ByI1_yQIIAAZCg9.jpg large

A torna kuriózuma a nyitó mérkőzés volt ahol a Lengyelország-Szerbia mérkőzést mintegy 62.000 fő tekintette meg a helyszínen, soha nem látott hangulatot teremtve a helyszínen.

5

A pillanat amikor 12.000 hazai néző egyszerre felugrik a győztes pontra:

Bárki is lesz a következő világbajnokság házigazdája nem lesz egyszerű dolga, hacsak nem lehetetlen, ennyi nézőt összehozni. Összességében Lengyelország kiváló házigazdaként szolgált és a lengyel szurkolók Magyarországon elképzelhetetlen hangulatot biztosítottak még azokon a mérkőzéseken is, ahol nem a házigazda csapat játszott.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.