barckik igaolás

Átigazolási hullám és egy felújított sportcsarnok Kazincbarcikán

Nagy dolgok készülődnek Magyarország egyik lagpatinásabb röplabda egyesületénél a Vegyész Röplabda Klubnál Kazincbarcikán. Ahogy arról már korábban beszámoltunk újra a klub színeiben fog játszani az ország egyik legjobb feladója, a többszörös válogatott Toronyai Miklós akihez még csatlakozik Surányi István és Csányi Tamás is.

A  legújabb hír pedig az, hogy a Vegyész RC Kazincbarcika szerződést kötött a legutóbbi idényben a Dunaújvárost erősítő Blázsovics Péterrel. A 19 éves, nyitásfogadó-ütőként és átlóként is bevethető utánpótlás-válogatott játékos csütörtökön írta alá szerződését új klubjával. Az előtte álló szezonban szeretne tovább fejlődni, miközben a csapat is jól teljesít.

“Áprilisban kerestek meg a kazincbarcikaiak vezetői, hogy szívesen látnának csapatukban” – mondta a vrck.hu-nak Blázsovics. “Azért döntöttem a váltás mellett, mert elérkezettnek láttam az időt arra, hogy új kihívás után nézzek. Dunaújvárosban kicsit monotonná vált számomra az élet, így mindenképpen új csapatban akartam játszani, éppen ezért nagyon örültem a borsodiak megkeresésének. Jó ajánlattal kopogtattak nálam, és mivel a keret is alakulóban van Kazincbarcikán, minden esélyem meglesz arra, hogy tovább fejlődjek. Szeretném, ha a Vegyész a legjobb helyekért küzdene, ezért minél többet szeretnék kihozni magamból.”

Blázsovics 11 évesen kezdett el röplabdázni Sümegen, ahol egészen fiatalon bemutatkozhatott már a felnőtt csapatban. Hamar felfigyeltek rá az utánpótlás-válogatottaknál, így a Dunaferrhez igazolt, ahol több korosztályban is nyert aranyérmet: többek között kétszeres Ifjúsági Kupa-győztesnek és junior bajnoknak is vallhatja magát, felnőtt szinten pedig egy Magyar Kupa bronzérme és egy bajnoki negyedik helye van. Több alkalommal is különdíjban részesítették.

Az átigazolási hullám mellett azt is meg kell említeni, hogy a csapatnak jelenleg otthont adó Irinyi Tornacsarnok felújítás alatt áll és remélhetőleg a következő szezont már a felújított intézményben fogja játszani a csapat.

irinyi1 irinyi2

És még egy kis ráadás: ahogyan arról korábban már  beszámoltunk új sportcsarnok épül a városban ahol végre méltó körülmények között játszhat majd a csapat. Az új csarnokról írt beszámoló itt megtekinthető: (kattints)

Képkivágás-2

 

forrás: vrck.hu

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.