GetImage (2)

Az amerikai John Hyden 41 évesen nyeri az FIVB Berlin Grand Slamet

A Berlin FIVB Grand Slam torna férfi döntőjében két amerikai páros játszott egymás ellen, a győzelmet végül a Tri Bourne (25) és a már  41 éves John Hyden nyerte meg.  John ezzel új rekordot állított fel, ő lett a valaha volt legidősebb ember aki FIVB open-en nyerni tudott. A győztes páros a hétvégi torna alatt összesen 16 szettet tudott nyerni míg csak 1-et veszített el, és ellenfelei átlagosan csak 15,6 pontot értek el ellenük szettenként. A második helyet egyébként egy másik amerikai páros a Ryan Doherty/Nick Lucena páros szerezte meg. Nick egyébként mindössze 175 cm magas ami azt bizonyítja, hogy strandröplabdában nem számít annyira a magasság. A döntőben egyébként nem is őt nyitották hanem a 2 méternél magasabb csapattársát. További érdekesség, hogy a harmadik helyért két brazil páros harcolt ahol végül az Bruno/Alison páros simán nyert a többszörös olimpia érmes Emanuel/Pedro ellen.

A Berliniek egyébként kiváló házigazdának bizonyultak és remek helyszínt varázsoltak Berlin belvárosában a torna számára. Nézd meg a képeket a galériában.

Ha akarsz látni egy kis világszínvonalú strandröplabdát akkor a férfi döntő az alábbi linken megtekinthető (kattints).

A nőknél szoros csatában a cseh  Kolocova-Slukova páros szoros csatában győzte le a brazil Antonelli-Juliana párost 2:1 arányban.

 

One thought on “Az amerikai John Hyden 41 évesen nyeri az FIVB Berlin Grand Slamet”

Leave a Reply

Your email address will not be published.