NB-I_donto

Bajnoki döntő: kár, hogy szinte senki sem látja

Nem szerettem volna az első blog posztomat egyből egy rossz hírrel kezdeni de sajnos így hozta az élet.

Hosszú évek nem volt várható ilyen izgalmas csata a magyar bajnoki aranyéremért mint idén. A Kaposvár csapatát legutóbb 2006-ban sikerült megállítani a Kazincbarcika csapatának azóta szinte borítékolható volt minden évben, hogy senkinek nem lesz elég erős ahhoz, hogy komolyan felvegye a versenyt a Kaposvár csapatával.  Amíg a Kaposvár csapata évről-évre nemzetközi szinten szerepelt (egy-két év kivételével nevezett a közép-európai ligába), a többi csapat csak  a hazai bajnokságban szerepelt amely színvonala  többnyire messze elmarad a szomszéd országok színvonalától.

Egészen a 2013/14-es szezonig kellett arra várni, hogy valamilyen változás történjen. Pozitív jelként láthattuk, hogy a Kecskemét csapata komoly erőforrásokat megmozgatva nevezett a közép-európai ligában ahol ha komoly sikereket nem is értek el, azonban arra elég volt, hogy nemzetközi tapasztalatot szerezzenek és nagyobb eséllyel induljanak a bajnoki döntőbe és a magyar kupába.  Ez utóbbiban sikerült is az áttörés amire már hosszú évek óta várt a csapat. További pozitív jel a magyar röplabdás életben, hogy a MAFC csapatának is úgy tűnik sikerült egy biztos anyagi háttérrel rendelkező szponzort találnia így közép távon megnyílik előtte az esély, hogy felfejlődjön a két vezető csapathoz.

Az utolsó pillanatig reméltem, hogy sikerül majd találni egy országos tv csatornát amely közvetíti a párharcot azonban legjobb tudomásom szerint egy országosan fogható tv csatorna sem közvetíti a bajnoki döntő csatáit. Hatalmas hiba a Magyar Röplabda Szövetség részéről ,hogy nem közvetítik a magyar röplabda bajnokság idei férfi döntőjét ezzel egy nagy lehetőséget elszalasztva a röplabda népszerűsítésére. Mondanom sem kell, hogy a röplabda az egyetlen komoly csapatsport Magyarországon amely döntőjét nem közvetíti valamelyik országos  tv csatorna.

Összességében egy izgalmas csatát és jó hangulatot várok a hétvégén kezdődő bajnoki döntőtől. Azonban kár, hogy a széles közönség nem láthatja.

A Március 22.-én kezdődő párharc szerencsére megtekinthető online a Kapostv jóvoltából az alábbi linken.

írta: Mészáros Zoltán

Leave a Reply

Your email address will not be published.