grózer hulk

Bemutatjuk Grózer Györgyöt.

Grózer György hatalmas karjai akár Hulk-ra is emlékeztethetnek annyira erőteljesek. Ez az erő olykor megmentheti a világot a csapatát a nehéz helyzetekben.

Az alábbi riportot a nemzetközi röplabda szövetség (FIVB) készítette Grózer Györgyel, ennek a fordítását olvashatjátok alább.

Amikor Grózer György a labdához ér a világ röplabda csarnokai megremegnek. A brutális szervái legalább annyira félelmetesek, mint a támadásai.

A 29 éves játékosnak azonban a blokkjaival is számolni kell. Ezt pár héttel ezelőtt bizonyította is a bajnokok ligája döntőjében, ahol óriási takarót osztott ki Matey Kazisky-nek, ezzel megnyerve a mérkőzést 3:1 arányban az Ankara csapata ellen.

Grózer a Május 5-10 között Brazíliában megrendezésre kerülő klub világbajnokságon ismét be akarja bizonyítani, hogy ő jelenleg a világ egyik legjobb játékosa. Ez az a trófea, amit a fekete hajú, óriási karokkal rendelkező játékosnak még meg kell szereznie, ugyanis bárhol is játsszon, sikerek sorozata követi szereplését.

Így történt ez Németországban is, ahol 2009-ben és 2010-ben is amikor is a Friedrichshafen játékosaként kétszer is bajnok lett. Ezt követően Lengyelországba igazolt, ahol a második szezonjában bajnok lett a Resovia Rzeszów csapatával. Lengyelországot elhagyva az orosz Belgorod csapatához igazolt, ahol hatalmas szerepe volt a csapat sikereiben az orosz kupában és a bajnokságban.

Az idei szezonban megnyerte az Orosz Szuper kupát és az Orosz Nemzeti Kupát, valamint a Bajnokok Ligája trófeát is sikerült elhódítania. „ Fantasztikus és nagyon intenzív érzés ilyen sikereket elérni. Ez egy olyan dolog, amiért éveket dolgozol és amikor eléred a célod nem tudod elhinni, hogy elérted” mondta Grózer.

Mindezek ellenére nem hagyja abba a sikerek hajhászását az idei szezonban, mivel nem sokára indul a Klub Világbajnokság Brazíliában. „Tudom, hogy már rengeteg dolgot nyertem, azonban győzni jó szórakozás. Ez az amiért beleadok mindent, hogy továbbra is érmeket nyerjek. A céljaim a bajnokság és Klub világbajnokság, amiket még nem nyertem meg. További célom, hogy legyen egy „tökéletes” szezonom.  Ez természetesen magában foglalja a 2014-es Lengyelországban megrendezésre kerülő Világbajnokságot is, ahol egy másik álmát szeretné megvalósítani a német csapattal.

A 2012-es londoni olimpián 39 pontot szerzett egy 3:2-es mérkőzésen Szerbia ellen azonban a negyeddöntőkben vereséget szenvedtek Bulgária válogatottjától, a 2013-as Európa bajnokságon szintén így jártak. Most jött el az ideje, hogy nyerjen egy érmet. Grózer György és a nemzeti csapat edzője Vital Heynen egyaránt meg van róla győződve, hogy lehetséges elérni ezt a célt. „Úgy gondolom, hogy ha mindannyian egészségesek vagyunk fizikálisan és mentálisan is, akkor messze juthatunk Lengyelországban. Ehhez azonban keményen kell dolgozni a nyáron és mint csapat hinnünk kell benne” mondta Grózer. „ Az egyik álmom az, hogy érmet nyerjünk Németországnak. Már nincs sok időm, hogy megvalósítsam ezt a célt, azonban ezzel a csapattal sikerülhet, biztos vagyok benne.”

Természetesen ez nagyban fog függeni Grózer Györgytől is, aki messze a legismertebb német játékos. Nem véletlen, hogy a legjobb német játékosnak választották 4x egymás után. Azonban ez nem volt annyira egyértelmű, mivel  Grózer csak 2007-től játszik a német nemzeti csapatban. Azelőtt Magyarország csapatában szerepelt. Ezt követően azonban édesapja nyomdokaiba lépett, aki egy legendás játékos volt Németországban 1988 és 1996 között, annak idején kalapács volt a beceneve. A nála jóval sikeresebb  fiát is így hívják néha.

„Mindig is nagyon büszke voltam édesapámra. Ő tanított meg arra, hogy tanuljak a hibáimból. Nem volt egyszerű, hogy ilyen sikeres apám volt, és mindig is jobb akartam lenni mint ő. Végül sikerült elérnem, hogy nevet szerezzek magamnak.

Az óriási súlypont emelkedése ellenére ez a két méter magas játékos mégis a földön jár. A titka a családjában van.  Grózer György gyenge pontja a felesége Violetta és a két lánya Leana és Loreen.  Az agresszív támadásairól ismert játékos még a nevüket is a testére tetováltatta.

 

fordította: Mészáros Zoltán

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.