a700_5721

Döntő előtt a Fino Kaposvár

Nem szakadt meg az elmúlt évek hagyománya: 2014-ben is a kaposvári és a kecskeméti csapat játssza a férfi röplabda-bajnokság döntőjét. A címvédő a MAFC, a trónkövetelő pedig a Dunaferr ellen vette sikerrel az elődöntőt, így az idén is összejött az álomfinálé.

A kaposvári férfi röplabdázók sikertörténete még a kilencvenes évek elején kezdődött. Az azóta többször is névváltozáson átesett csapat 1991-ben jutott be először a döntőbe, egy esztendővel később pedig az első magyar bajnoki címet ünnepelhette a közönség. A nagy sorozat aztán tovább folytatódott, és az együttes 2007 óta egyeduralkodó a hazai bajnoki mezőnyben. 2008 óta mindig a Kecskemét volt az ellenfelünk, és így lesz ez most is.

Geigerék a negyeddöntőben a Sümeget, az elődöntőben pedig a fővárosi MAFC gárdáját verték meg. A Kecskemét elleni párharc az egyik fél harmadik sikeréig tart. Az elmúlt években már sikerült az alföldiekre ragasztani az „örök második” jelzőt, és Somogyban mindenki abban reménykedik, hogy nem ismétlődik meg az, ami a februári kupadöntőben történt.

A magyar örök-rangsorban a Csepel a listavezető 16 bajnoki elsőségével. Idén azonban megnyílt a lehetőség a Kaposvár csapata előtt hogy utolérje a Csepelt és, hogy sikerülni fog-e ez Geigeréknek nemsokára kiderül.

Forrás: kapos.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.