vasasóbuda

Döntőben a Vasas

Az elődöntő harmadik mérkőzését is simán nyerte, így zsinórban ötödszörre jutott a női röplabda magyar bajnokság döntőjébe a címvédő Vasas Óbuda.

A Vasas Óbuda az Aluprof-TF elleni párharc harmadik mérkőzésén a Győri útra látogatott, ám a csapatot elkísérő szurkolóknak köszönhetően ellenfelünk csarnoka is piros-kék hazai pálya érzetét keltette. Lányaink magabiztosan kezdték a találkozót, néhány perc alatt blokkunk is összeállt, az Aluprof-TF így hamar négy pontos hátrányba került (8:12). A különbség a folytatásban csak tovább nőtt a két csapat között Miklai Zsanett és Stefanik Orsolya eredményes támadásainak köszönhetően (13:22). A szett során még liberónk, Lévai Vivien is megszerezte szezonbeli első pontját, miután szép mezőnyözését követően az ellenfél térfelén ért földet a labda. Mindenféle megerőltetés nélkül nyerte tehát a vasas az első játszmát (15:25, 0:1).

A második szettet a TF kezdte jobban, az első technikai szünetre a hazaiak vonulhattak előnnyel (8:7). Jókay Zoltán monológja azonban megtette hatását, Szabó Adrienn vezérletével zsinórban hét pontot szerzett csapatunk, ezzel pedig gyakorlatilag eldöntötte a második játszma sorsát is (8:14). A hazaiak vezetőedzője cserékkel próbálta felrázni csapatát – Gyimes pontjaival zárkózott is a TF -, ám a hat pontos hátrányt már nem tudta ledolgozni ellenfelünk, csapatunk így egyetlen szettre került a hőn áhított bajnoki döntőtől (21:25, 0:2).

AZ egykori  vasas játékos, Borsos Lili szép számmal termelte a pontokat a hazaiak számára, az utolsó játszma első fele így kiegyenlített játékot hozott (8:7). Azonban ahogyan azt a párharc során már megszokhattuk, ezúttal is ellépett a Vasas Óbuda (12:15), Jókay Zoltán pedig úgy döntött, a bajnoki elődöntőn is lehetőséget ad cserejátékosainak. Legfiatalabbjaink éltek is a bizalommal, hiszen a játszma végére nyolc pontosra hízott a piros-kék előny, csapatunk pedig tükörsimán jutott a magyar bajnokság döntőjébe(17:25, 0:3).

Zsinórban ötödszörre lesz a finálé résztvevője a Vasas Óbuda, idei ellenfelle a TEVA-Gödöllőt három mérkőzésen kiejtő Linamar-Békéscsaba lesz. A bajnoki döntő első mérkőzését vasárnaphoz egy hétre, március huszonharmadikán rendezik a Folyondár utcában.

forrás:  vasasvolley.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.