1979529_527617437337205_321709753_n

Könnyed Barcikai győzelem

Szombat este a Vegyész RC Kazincbarcika könnyedén nyert 3-0-ra a Dági KSE ellen az 5. helyért tartó párharc második mérkőzésén, így 1-1-re állnak a felek. Szezonbeli utolsó hazai mérkőzését játszotta a csapat, de a felemásra sikeredett idényt legalább egy győzelemmel sikerült zárni a borsodi szurkolók előtt. A mindent eldöntő harmadik mérkőzésre jövő hét szombaton kerül sor a dunántúli településen.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok az első szettben, Szabó Máté több remek blokkot is hozott. Az első technikai szünetnél a Vegyész állt jobban, még ha csak egy ponttal is, majd meglépett három ponttal, de a Dág pillanatok alatt visszakapaszkodott. Csizmadia János törött lábujjal, Kovács Zoltán vádli-, míg Dudás Tamás vállsérüléssel vállalta a játékot. Csizmadiát és Dudást kevésbé, Kovácsot viszont zavarta sérülése, így Germuska Péter állt be az első szett hajrájában, és rögtön egy jó fogadással tette le névjegyét. A Dág 25 pontig jutott el, de a hazaiak 27 egységet kapartak össze, így behúzták az első felvonást.

A második szettben Germuska kettes és négyes helyről is eredményesen támadott, sáncmunkája is jó volt, ahogy az egész csapaté. Ekkor minden nagyon klappolt, jól nyitottak Bokor Elekék, így nem is volt meglepő, hogy a kazincbarcikaiak 25-12-re nyertek. A harmadik szett ismét szorosabb játékot hozott, de ha gond volt, akkor Balázs Dávid nyugodtan adhatta a labdát a jó napot kifogó Csizmadiának vagy Bokornak, a kényes szituációkban ők nem rontottak.

A Vegyész tehát egy sima vereség után könnyedén győzött a Dág ellen, így jövő hét szombaton 18 órától játssza szezonbeli utolsó meccsét. Csizmadia és Dudás biztosan vállalni tudja majd a játékot, Kovács is fog játszani, a kérdés csak az, mennyit fog bírni a lába.

Szurkolóiktól győzelemmel búcsúztak Dudás András vezetőedző legényei, ráadásul jó játékkal, egy masszív ellenféllel szemben. A Vegyész RC Kazincbarcika játékosai és szakmai stábjának tagjai nevében is köszönjük az egész éves buzdítást, a következő bajnoki idényben pedig a már megszépült Tornacsarnokban várjuk szurkolóinkat.

forrás: vrck.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.