győr-1

országos strandröplabda bajnokság- első forduló beszámoló

Kiváló időjárási körülmények között rendezték meg a hétvégén a Magyar országos strandröplabda bajnokság első fordulóját Győrben. A torna tétje nagy volt ugyanis a férfiaknál egy, míg a nőknél a két  legjobb páros kvalifikálja magát a portugáliai kontinens kupára.

Az elődöntőkből a férfiaknál a Buday/Rácz és a Bagics/Koch párosok, míg a nőknél a Szombathelyi/Szombathelyi és a Lakatos/Lutter jutottak a vasárnapi döntöbe.

Elődöntők:

  • Szombathelyi/Szombathelyi – Ancsin Józsa 2:0 (17, 21)
  •  Lakatos/ Lutter – Molcsányi/Soós 2:0 (21, 21)
  •  Leiszt/ Soós – Buday/Rácz 0:2 (-18, -14)
  •  Bagics/Koch – Dr.Horváth/ Vocskó 2:0 (18, 14)

A női aranyérmet végül a Lakatos/Lutter páros vitte el míg a harmadik helyet pedig az Ancsin/Józsa páros szerezte meg viszonylag könnyedén.

A férfiak döntőjében a  Rácz/Buday páros ellenfele a Bagics/Koch páros volt. A mérkőzésen fantasztikus labdameneteket láthattak a nézők és egyáltalán nem látszott a kép páros közötti korkülönbség. Az első szettet végül a Bagics/Koch páros nyerte 21:18 arányban. A második játszma is hasonlóan szorosan alakult  de Ráczék ezúttal sem tudták útját állni a torna favorit csapatának. Így végül az aranyérem Bagicsék nyakába került.  A harmadik helyet a Leiszt/Soós páros szerezte meg.

A Rácz/Buday páros mindenképpen elismerést igényel ugyanis annak ellenére, hogy már mindketten 40 év felett járnak a hétvégi torna alatt gyakorlatilag oktatták a magyar élmezőnyt.

Férfi végeredmény:(pdf)

strandroplabda_magyar_bajnoksag_2014_ferfi_fotabla_gyor_helyezesek

Női végeredmény:(pdf)

strandroplabda_magyar_bajnoksag_2014_noi_vegeredmeny_gyor

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.