scientis-volleyt

Itt a hivatalos versenylabda: kell ez nekünk?

Az utóbbi években a magyar röplabda élvonal hivatalos labdája a Molten volt ami saját véleményem szerint legalább olyan jó a Mikasa által gyártott labdák. Egy jól irányítható, remek kis labda. Nem véletlenül használják a világ legerősebb bajnokságában- Olaszországban-is ezt a típust. A magyar röplabda bajnokságban azonban változások jönnek. A 2014/15. évi versenykiírás 14.§-ban  az áll, hogy: “A felnőtt és junior/ifjúsági NB I-es és OJK mérkőzéseken GALA BV5591S típusú, az MRSZ és/vagy a TACTIC Kft. logójával ellátott 3 db mérkőzéslabda, és 2 db tartalék mérkőzéslabda használata kötelező.

Sajnos nincsenek információim arról, hogy mi volt az oka ennek a döntésnek azonban legjobb tudomásom szerint az élvonalban szereplő csapatok mindegyike fog kapni ingyen egy bizonyos mennyiséget ezekből a labdákból.

A spiritvolley röplabdás portálon a témában  megjelent cikkben leírtakkal én is csak egyet tudok érteni.  A Gala labda nem alkalmas versenyszintű röplabdázásra  még ha ingyen adják azokat akkor sem.

A magyar röplabdás társadalom reprezentatív véleményét sajnos nem ismerem azzal kapcsolatban, hogy melyik labdát tartaná a legjobbnak azonban a személyes röplabdás ismertségi körömben lévők  inkább negatív jelzőkkel illeték a labdát.

Ha nem értesz egyet a szövetség döntésével és úgy gondolod, hogy jobb lenne ha a  Molten vagy a  Mikasa labda lenne a hivatalos versenylabda akkor like-old és oszd meg a cikket. Hallasd a hangod!

Csináltam egy kérdőívet is hogy szavazni tudj. Ha rendelkezel facebook regisztrációval itt tudsz szavazni (kattints).

 

 

Mészáros Zoltán

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.