IMG_5703 (Medium)

Képes beszámoló az egyetemi bajnokság döntőjéről

Június 7-8-án rendezték meg Gödöllőn a magyar egyetemi és főiskolás országos röplabda döntőt amelyre 4-4 férfi és női csapat jutott be.

A női vonalon az ELTE, a Semmelweis Egyetem TF, Szegedi Tudományegyetem és a gödöllői Szent István Egyetem csapata harcolt a  bajnoki címért, amelyek közül kiemelkedett a Gödöllő csapata.  A torna alatt mindössze egy játszmát vesztve magabiztosan hódította el a bajnoki címet a gödöllői alakulat. A csapatban olyan nevek szerepeltek mint Szakmáry Gréta vagy a torna legjobb ütőjének megválasztott Csengeri Petra, de az idén felnőtt bajnoki bronzérmes és kupadöntős TEVA Gödöllő csapatából Lékó Lilla, Lutter Liza és Szekeres Judit is, míg az alapcsapat hatodik játékosa Mészöly Bianka volt (rajtuk kívül Varga Karolina, Bolgár Evelin és Jenei Andrea szerepelt még) Kovács Attila, és segítője, az ugyancsak válogatott Széles Petra csapatában.

Női végeredmény:

  1. Szent István Egyetem(Gödöllő)
  2. Semmelweis Egyetem (TF),
  3. ELTE
  4. Szegedi Tudomány Egyetem

A legjobb feladónak járó különdíjat Tóth Bíborka (SZTE) kapta, a legjobb mezőnyjátékosnak pedig Kötél Dórát (ELTE) választották.

A férfiak mezőnyében már nem volt olyan egyhangú a csata mint a nők esetében. A döntőre a BME, a Debreceni Egyetem, a Semmelweis Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem csapatai jutottak be. A szombati napon  egyedül a Debreceni Egyetem csapata tudta megőrizni veretlenségét, mindkét mérkőzést magabiztosan 3:0-ra megnyerve a TF és a szegedi csapat ellen.  A TF csapata drámai csatában 3:2 nyereséget harcolt ki magának a BME csapata ellen. A mindent eldöntő vasárnapi döntő mérkőzésen a BME és a Debreceni Egyetem csapatai harcoltak amelyet a kiváló formában játszó BME csapata hatalmas csatában 3:0 arányban nyert meg, ezzel elhódítva a bajnoki aranyérmet a debreceniek elől.

Férfi végeredmény:

  1. BME
  2. Debreceni Egyetem
  3. Semmelweis Egyetem TF
  4. Szegedi Tudományegyetem

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.