magyar válogatott

Készül a válogatott az EB-re

A hétvégén kerül sor Kecskeméten a férfi EB selejtezőre ahol Norvégia, Svájc és Bosznia-Hercegovina csapataival mérkőznek meg fiaink. A mérkőzések megtekinthetőek a www.hunvolley.hu weblapon.

A mérkőzések időpontjai:

péntek:

15.30 Bosznia-Hercegovina – Norvégia

18.00 Magyarország-Svájc

szombat:

14.00 Norvégia-Svájc

16.30 Magyarország – Bosznia-Hercegovina

vasárnap:

15.00 Svájc – Bosznia-Hercegovina

17.30 Magyarország-Norvégia

A tornára már lázasan készül a válogatott ahogyan az az alábbi helyszíni jelentésből is látható:

A nyugalom szobra és a temperamentumos, avagy Demeter György és Szasa Nedeljkovics jól kiegészítik egymást

„Máris lejöttetek? Ráértetek volna csütörtökön…”

A világklasszis szélső ütő, Veres Péter epés megjegyzése ellenére nem vártuk meg az utolsó edzésnapot, és már szerda délelőtt megnéztük a hétvégi Európa-bajnoki selejtezőre Kecskeméten készülő férfiválogatottat. Persze lehet, hogy csak az álmosság beszélt a keretbe öt év után, többek között a kapitány, Demeter György hívó szava és személyed miatt visszatérő Bajnokok Ligája-bronzérmesből, de társai is csak szép lassan szállingóztak elő az öltözőből. A kezdésig hátralévő időt a kapitány segítője, Szasa Nedeljkovics és a feladó Magyar Bálint laza kézilabdázással ütötte el az egyik kapunál – röplabdával.

Aztán kilenctől nem volt pardon, a két részre osztott társaság egyik fele Demeter vezetésével eltűnt a konditeremben, a többieket pedig Nedeljkovics vette kezelésbe a pályán. A kecskeméti tréner elképesztő intenzitással robotolta végig a kétórás tréninget, a foglalkozás végéra füstölt a jobb keze, annyiszor ütötte a labdát a játékosoknak. A temperamentumos, fanatikus szerb, illetve a nyugalom szobra, a Kaposvárt is irányító Demeter kapitány jól kiegészítik egymást, miközben néhány hete még ellenfelek voltak: Nedeljkovivs a bajnoki, illetve a Magyar Kupa-fináléjában is legyőzte kollégáját.

 

„Az egész rossz volt, vagy csak az eleje?” – kérdezte önkritikusan a válogatott másik egészséges feladója, a Romániában légióskodó Tóth Gábor, miután tízből hatszor, majd tizenhétből kilencszer talált be egy palánk nélküli, kilencven fokban elfordított kosárlabdagyűrűbe. Nedeljkovics gyorsan megnyugtatta és ellátta néhány jó tanáccsal, már ami a megfelelő feladómozdulatot illeti. Az edzőnek minden gyakorlat közben akadt hozzáfűznivalója, akkor is, amikor bivalyerős ütésekkel bombázta a nyitásfogadást gyakorló ütőket, Németh Szabolcsot, Árva Milánt és Dávid Csanádot.

„Fekszik a kiskutya!” – vetette oda Dávid Csanádnak általános derültséget keltve a Franciaországban játszó Németh, és a kaposvári ifjonc becsülettel csúszott egyet a parkettán, hogy elérje a labdát.

A hangulattal tehát semmi gond, inkább azért főhet a kapitány feje, mert a kezdő feladó, Kaszap Tamás bokasérülése miatt kihagyja a Bosznia, Norvégia és Svájc elleni selejtezőtornát, a feladó-átló, Baróti Árpád pedig krónikus térdsérülése miatt szerda délelőtt nem edzett. Jó hír viszont, hogy a belga bajnoki döntőben érdekelt Bagics Balázs csütörtökön beesik a kerethez, így Veressel, Némethtel és a fiatalokkal kiegészülve harapós csapatot küldhet pályára Demeter György.

 

forrás: kecskemetiroplabda.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.