krc-vegyesz_6

Két részre szakadt az élvonalbeli férfi mezőny

A 2014-es élvonalbeli Magyar Röplabda Bajnokságnak 12 csapat vágott neki.  Mivel a Közép-európai bajnokság idén elmaradt, így a Kaposvár és a Kecskemét csapatai is a hazai bajnokságban kényszerültek játszani a teljes évadban, annak minden hátrányával és előnyével együtt. Az említett két csapat számára természetesen előnyösebb lett volna egy nemzetközi bajnokságban játszani  azonban rajtuk kívül álló okok miatt ez idén meghiúsult.

A bajnokságban még csak 6 mérkőzést játszottak le, azt azonban már most látni lehet, hogy 2 részre szakadt a mezőny. A korábbi két éllovashoz (Kaposvár-Kecskemét) már felzárkózott a MAFC és a Vegyész RC csapata. Annak ellenére, hogy nem sikerült sem a MAFC-nak sem az Észak-borsodi csapatnak legyőznie  a Kecskemétet úgy látom, hogy a szezon második felében erre minden esélyük meglesz. A fővárosi csapat már így is nagyon közel járt ahhoz , hogy otthon legyőzze a Kecskemétieket.

És mi a helyzet a Barcikával? Az idei szezonra alapos erősítésen van túl a csapat ami meg is látszik az eddigi eredményen. A csapatot viszont sérüléshullám sújtja ami miatt nem játszhat többek között Szabó Dávid és az új brazil légiós Georg Emmerich sem, de a sérültek listáján van a fiatal ütő Blázsovics is. Amennyiben minden sérült felépül jó esélyekkel szállhatnak majd szembe bármelyik csapat ellen.  A jelenleg is folyó barcikai sportcsarnok felújítás miatt további hátrányt szenved a csapat és nem tud hazai környezetben előnyre szert tenni.

A fent említett négy csapathoz tartozik még meglátásom szerint a Dág is, akik hosszú évek óta stabil és megbízható játékot nyújtanak, otthon bárkire veszélyesek lehetnek.

Ez az öt csapat( Kaposvár, Kecskemét, VRCK, MAFC, Dág) mind technikailag mind fizikálisan kiemelkedik a többi csapat közül. Habár korai még előzetes jóslásokban bocsátkozni  azonban úgy látom, hogy amennyiben nem történik további sérüléshullám egyik csapatnál sem ez az 5 csapat fog megvívni egymással a dobogós helyekért.

A bajnokság jelenlegi állása 6 mérkőzés után:

CSAPAT MÉRK. PONT
FINO Kaposvár 6 17
Gorter Kecskemét RC 6 14
Vegyész RC-Kazinbarcika 6 14
MAFC-BME 6 12
Dági KSE 6 12
Sümegi RE 6 11
Szolnoki Főiskola RKSI 6 10
Dunaferr SE 6 7
Pénzügyőr SE 6 6
DEAC 6 3
VANNET PTE-PEAC 6 2
SZESE-Győr 6 0

Habár valószínűleg továbbra is a Kaposvár és a Kecskemét a legesélyesebb a döntőbe kerülésre azonban nem vagyok biztos abban, hogy olyan sima út fog oda vezetni mint az előző években.

 

Mészáros Zoltán

kép: kecskemetiroplabda.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.