kötél zsanett

Kötél Zsanett marad franciaországban, de klubot vált

Kötél Zsanett eddig 4 szezont játszott Franciaországban és a következő 5. szezonját is ott tervezi,  azonban nem eddigi klubjánál, a Volley Club de Marcq en Baroeulnál folytatja majd. Igaz, nem megy nagyon messzire, nagyjából száz kilométerrel odébb, Amiensbe teszi át székhelyét.

„Bár előző csapatom is másodosztályú volt, de mi csak az alsóházba kerültünk be a rájátszásba, míg ők a felsőházban szerepeltek. A feltételek is sokkal profibbnak tűnnek, gondolok itt a háttérre, a szervezettségre és a tervekre. Emellett segítenek abban is, hogy a helyi egyetemre járhassak master képzésre.”

Zsani egy korábbi nyilatkozatában már elmondta, hogy a következő idényben bele fog adni apait-anyait, mert ott akar lenni az Európa-bajnokságon.

„Annak köszönhetően, hogy csoportelsőként már kijutottunk az Eb-re, a következő idény felkészülése már egészen más lesz, hiszen az Európa-bajnokság majd csak szeptember végén kezdődik. A következő idényben nagyon odateszem magam és időben is érkezem majd. Ez az Eb-részvétel számomra is nagy álom volt, és azok után, hogy végre sikerült kiharcolnunk az indulás jogát, nem szeretnék lemaradni róla.”

Új csapatánál, a másodosztályban a felsőházi rájátszást a hetedik helyen záró Amiens Longueau Métropole Volley-Ballnál talán ehhez a célhoz is megfelelőbbek a feltételek.

Mindenesetre az Európa-bajnokságra való kijutást kiharcoló keret többségének már megvan a csapata a következő idényre: Horváth Dórát szerződése még egy évre a BL-bronzérmes Rabita Bakuhoz köti, Sándor Renáta Stuttgartba, a csapatkapitány Liliom Rita pedig az olasz élvonal újoncához, a San Cascianohoz igazolt. Pallag Ágnes marad Finnországban, az OrPo-nál, mint ahogyan Lévai Vivien, Tálas Zsuzsanna és Vacsi Evelin a Vasasnál, Szakmáry Gréta és (nagy valószínűség szerint) Széles Petra pedig Gödöllőn. Dobi Edina a hírek szerint Németországba tart, míg a jelenleg a strandröplabda-válogatottra koncentráló Szombathelyi Szandra egyelőre külföldi ajánlatra vár, de ha nem érkezik megfelelő, akkor valószínűleg marad Békéscsabán.

 

forrás: hunvolley.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.