ko3

Kovács Zoltán nagy interjú: múlt és jövő

Lapunk a  kazincbarcikai csapat egyik legrutinosabb játékosával, a többszörös magyar bajnok és kupagyőztes Kovács Zoltánnal készített interjút melyben a csapatban bekövetkezett változásokról is szó esik.

Szia Zoli, mikor kezdtél el röplabdázni, és hol?

K.Z: 1995 ben kezdtem el röplabdázni Kazincbarcikán a bátyámat követve.

Fel tudnád sorolni a legfontosabb eredményeidet, és eddigi állomásaidat?

K:Z: 3-szoros Magyar bajnok és 2-szeres Kupa győztes , Interliga 3. helyezett. Voltam Debrecenben, Szolnokon és Bukarestben most már 3. éve újra a VRCK játékosa vagyok.

Kik voltak a legmeghatározóbb edzőid? Kinek köszönhetsz a legtöbbet?

K.Z: Legmeghatározóbb edzőim közé sorolnám Dudás Andrást, Veres Pista bácsit, Daniel Oravec, Demeter Gyuri bácsit, Botos Feri bácsi.

Minden edzőmnek sokat köszönhetek, mindenkinek más miatt. Pista bácsinak az alapokat ,Danonak , Gyuri bácsinak és Feri bácsinak a profi röplabda szemléletét. Bandi bácsinak pedig a kitartást!!

Mit adott számodra a röplabda?

K.Z: Kitartást,fegyelmet és a röplabda által ismertem meg páromat.

Hol játszottál az utóbbi szezonban? Milyen volt ez a legutóbbi szezon? Hol tervezed a követező szezont?

K.Z:A vrck- nál játszottam, sajnos nem ez volt a legjobb szezonom, mivel tanulás miatt az edzéseken nem tudtam részt venni, ezért fizikai állapotom nem volt valami jó, ez a mérkőzéseken ki is jött. A következő szezont szintén itt folytatom most már teljes erőbedobással. ( amennyire a munka engedi)

Mit gondolsz arról, hogy a következő szezonban a Gala lesz a hivatalos mérkőzéslabda? Mint játékos milyen labdával játszanál a legszívesebben?

K.Z: Az elmúlt napokban találkoztam a Gala labdával. Teljesen jó benyomásom van róla .Számomra nagy hasonlóság van a Molten és a Gala labda között. A negatív része, hogy a csapatokat megint terheli a változtatás költsége. Nemzetközi porondon induló csapatoknak nehezíti az átállást a Galáról a Mikasára.

Nekem a Molten labda nagyon szimpatikus volt, szerettem azzal játszani.

Mit csinálsz jelenleg a röplabda mellett?

K.Z: Katasztrófa védelemnél dolgozom mint tűzoltó. A kis szabadidőmben pedig Apukaként funkciónálok.

A röplabda mellett milyen egyéb sportokat kedvelsz?

K.Z: Kedvelem az amerikai kosárlabdát, teniszt.

Mik a terveid a jövőre nézve sportban és a magánéletben?

K.Z:Kihozzak magamból minden tőlem telhetőt mind a pályán mind a magánéletben a csapat segítségére válni és érmet szerezni a bajnokságban illetve a kupában is.  Illetve kislányomat felnevelni .

Hogyan látod az esélyeiteket a bajnokságban? Esetleg egy dobogós helyezés? Milyennek látod az új csapatot?

K.Z: Hosszú évek után ismét éremesélyes csapat van barcikán, miután 5-6 új játékos érkezett. Úgy érzem, hogy a játékos állományunk nagyon jó, és jelenleg azon dolgozik az edzői stáb, hogy összecsiszolódjon a csapat. Meg fogjuk lepni a magyar mezőnyt, és mindent meg is teszünk ennek érdekében. Hosszú a kispadunk de remélhetőleg nem jön közbe sérülés ami talán a siker kulcsa lehet. Minden csapatnak sok sikert kívánok a bajnokságban, illetve örülök hogy egyre több csapat erősödik az országban és ezzel nő a magyar bajnokság színvonala. Jó szereplést kívánok mindenkinek!

Köszönöm!

Leave a Reply

Your email address will not be published.