magyar női savaria

Legyőztük a Finneket is a Savaria Kupán 3:2

A Magyar női válogatott az előző napi mérkőzéshez képest kissé felforgatott kerettel kezdett, azonban ennek ellenére  szoros csatában hozta az első két szettet, mindkettőt 25:23 arányban.

A harmadik szettben lehetőséget kapott Miklai Zsanett, Kovács Tímea és Dékány Bernadett is. Az új felállás talán egy kicsit megzavarta a magyar csapatot, mert az első technikai szünetben néggyel vezettek a vendégek. Ezután viszont megnyugodtak a mieink, mert gyorsan feljöttek egy pontra. Azonban ezt követően is maradt a finn vezetés, a második technikai szünetben is ők mentek kettővel. Sajnos a végjátékban ötre is nőtt a különbség, de innen is volt visszaút, sorozatban hét pontot szerezve fordítottak a mieink és egy meccslabdához is jutottak. Ezt azonban hárították a finnek, sőt, ők jutottak játszmalabdához, amit a sáncuk révén értékesítettek. (24:26)

A negyedik játszmában a finnek 4 ponttal is vezettek, végül szoros csatában hozták a 4. szettet is. (25:27)

A Magyar kapitány az 5.játszmában alaposan átvariálta a csapat összetételét így a mérkőzés kezdetén kevesebb lehetőséget kapó játékosok is játszhattak. A mindent eldöntő szettet végül egész simán hozták a mieink 15:10 arányban.

Magyarország–Finnország 3:2 (23, 23, –24, –25, 10)
Magyarország: Szakmáry, Pallag, Vacsi, Tálas, Sándor, Dobi. Cs: Lévai (liberó), Szombathelyi, Miklai, Kötél Zs., Kovács T., Dékány. Szövetségi kapitány: Jan de Brand

Bük, 150 néző. Játékvezető: Adler, Éva

Leave a Reply

Your email address will not be published.