10446022_4587202774515_5957091419435766900_n

Leiszt Máté: Ez az álmunk, ezért dolgozunk minden nap, nagyon keményen.

A Leiszt Máté- Soós Izsák páros idén játssza együtt első közös szezonját és máris a harmadik helyen végeztek az eddigi 4 Országos Strandröplabda forduló mindegyikén. Arról, hogy emögött az eredmény mögött mennyi munka van kiderül a Mátéval készült interjúban:

„Idén először próbáltuk meg a közös játékot Soós Izsákkal, hiszen mindkettőnknek elég komoly céljai vannak a strandröplabdázással. Nekünk elsősorban a homok a terepünk, és ezt egyenlőre az eredmények is bizonyítják. Berkes Zolival nagyon jól szerepeltünk tavaly- a 2013.évi bajnokság ezüstérmesei lettek-, viszont mivel ő Debrecenben lakik, nem tudtunk együtt edzeni. Ezért kerestem új párt és Izsáknál motiváltabb játékost nem nagyon ismerek, így döntöttünk a közös munka mellett.”

A fiúk annyira motiváltak, hogy idén több nemzetközi versenyen is szerepeltek már.

„Nekünk a strandröpi szezon már februárban elkezdődött, Akkor voltunk fedett pályás versenyen Prágában, ahol 2. helyet értünk el.” Ez a cseh strandröplabda bajnokság 1. ligájának zárófordulója volt, a prágai BeachKlub Pankrác fedett létesítményében. „Nagy sikert értünk el, majd igyekeztünk a lehetőségeinkhez képest minél több nemzetközi versenyre eljutni. Májusban indultunk osztrák ’A’ és ’B’ kategóriájú tornákon is. B tornáról van egy 5. helyünk, A-n pedig nemrég Furstenfeldben sikerrel megvívtuk a selejtezőt, így játszhattunk a főtáblán World Tour-on induló páros (Müllner/Wutzl) ellen is. Hiszem, hogy ezek a versenyek jó felkészülést és fejlődést jelentettek számunkra, hiszen játszhattunk nagyon sok nemzetközi szinten elismert játékos ellen. És nem lehetünk elég hálásak azoknak, akik végig mellettünk álltak. Ezúton szeretném megköszönni a Kispest SE, a Pénzügyőr SE és a MRSZ segítségét is, hogy ezekre a versenyekre eljuthattunk. Amellett, hogy sokat adtak a fejlődésünkhöz, életre szóló élményt is jelentenek számunkra.”

Összehasonlítva a nemzetközi versenyekkel, itthon mennyire tartod nehéznek, és fejlődés szempontjából értékesnek a bajnokságot?

„Úgy látom idén végre elindult valami. Egyre több és sok jó csapat van, akik közül sokan edzenek is. Rengeteg a visszatérő játékos, akiktől lehet tanulni. Ha valaki az OB döntőben játszani akar, annak legalább 3 versenyen jó eredményt kellett elérnie. Ez sokat elárul az idei mezőny erősségéről. Azt hiszem kialakult egy egészséges versengés, ami csak jót tesz a sportágnak, hiszen folyamatosan fejlődni kell. Előbb- utóbb ennek pedig nemzetközi színtéren is meg lesz az eredménye.

Ha már az eredményes nemzetközi szereplésnél tartunk, esélyesnek érzed-e a “csapatot”, hogy esetleg Ti menjetek a Kontinentális Kupa második körére?

Ez az álmunk, ezért dolgozunk minden nap, nagyon keményen. Azért, hogy érdemesek lehessünk a címeres mez viselésére. Az előző körben is közel jártunk, de akkor sajnos nem sikerült. Bízom benne, hogy most elérjük a célunkat. Azt viszont megígérhetem, hogy ha mi leszünk az egyik csapat, akkor mindent meg fogunk tenni azért, hogy a válogatott tovább jusson a 2. körből!

forrás: hunvolley.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.