GetImage (22)

Lengyelország a világbajnokság csúcsán! Grózer György a 3. helyen végzett.

Szeptember 21.-én,  vasárnap rendezték meg a világbajnokság helyosztóit amelyen eldőlt, hogy a harmadik helyen a német csapat végzett. Grózer György vezérletével legyőzték a Francia csapatot 3:0 arányban. Ezzel a győzelemmel a német csapat történelme során másodjára állhatott fel a dobogóra világbajnokságon.

A döntő mérkőzést a házigazda lengyel csapat játszotta  a címvédő brazilok ellen. A Katowicei Spodek Arena 12.000 férőhelye nem volt elég az érdeklődők számára ezért a csarnok előtti téren óriáskivetítőn még 15.000  néző követte az eseményeket.  Az első szett sima brazil fölényt hozott és úgy tűnt hogy a 25:18-as különbséget nem fogja tudni kompenzálni a lengyel csapat, azonban a második szettben megfordultak az erőviszonyok és a közönség biztatásával sikerült 25:22 arányban megnyernie a szettet a házigazda csapatnak. A harmadik szett hasonlóan alakult a másodikhoz és 25:23-ra ezt is  a lengyelek nyerték. A  negyedik játékrészben a brazil csapat minden tőle telhetőt beleadott, és vezett is egészen 19:17-es állásig amikor is beindult  a lengyel henger és egy hatalmas szériával meg sem álltak 25:22-ig, állva hagyva a brazil csapatot.

A torna legeredményesebb támadója a lengyel Marius Wlazly lett 233 ponttal és ezzel  együtt a dream team csapatba is beválogatták. Ennek tiszteletére álljon itt egy videó Wlazlyról:

A végeredmény:

1. Lengyelország
2. Brazília
3. Németország
4. Franciaország
5. Oroszország
6. Irán
7–8. Kanada, Egyesült Államok
9–10. Finnország, Szerbia
11–12. Argentína, Kuba
13–14. Bulgária, Olaszország
15–16. Ausztrália, Kína
17–20. Belgium, Mexikó, Dél-Korea, Venezuela
21–24. Kamerun, Egyiptom, Puerto Rico, Tunézia

Leave a Reply

Your email address will not be published.