6402014-03-30_vasas-bekescsaba_meder_0479

Magyar Bajnok a Békéscsaba! képek + videó

Budapesten véget ért a női röplabda bajnokság döntője, a Békéscsaba megszerezte első bajnoki címét!

A találkozó előtt egy órával meghozták a bajnoknak járó díszes trófeát, kérdés, már vasárnap este megkapja-e a leendő tulajdonosa, vagy erre még kell néhány napot várni? Már háromnegyed órával a mérkőzés kezdetét megelőzően bezengte a csarnokot az a mintegy kétszáz fős békéscsabai szurkoló, amely ismét elutazott a Vasas Folyondár utcai csarnokába.
A békéscsabai csapat nemcsak a saját szimpatizánsait tudhatta maga mögött, hanem a rivális részéről is sokakakat: a találkozó előtt Huszár Éva, a BRSE elődöntőbeli ellenfelének technikai vezetője üzent: „Veletek vagyunk, szurkolunk nektek!” Telt ház, mintegy 1000 néző előtt kezdődött meg a mérkőzés.

Nagy tűzzel kezdett a Vasas, 5:1-nél hamar időt is kellett kérnie Kormos Mihálynak, a békéscsabaiak szakmai igazgatójának. Nem találta a ritmust a békéscsabai együttes, Miklaiék hangos táboruktól biztatva nagy elánnal játszottak és tekintélyes előnyre tettek szert. 14:4-nél újabb csabai időkérés, Soósék nem nagyon tudnak mit kezdeni a hazaiak elemi erejű ütéseivel szemben, ez a szett már elúszni látszott. Ezúttal Iricsanin hajszálpontos bombái is hiányoztak, tombolhatott a Vasas-tábor, az első szettet magabiztosan hozta a Vasas Óbuda.

képek: beol.hu

Mintha kezdtek volna felocsudni a sokkból a békéscsabaiak, a második játszma elején már sokkal összeszedettebbé vált a játékuk, négy ponttal elhúztak vendéglátóiktól. Többet hibázott a Vasas, még a kulcsember Miklai is rontott. Az öröm nem tartott sokáig, korán beérte vendégét az Óbuda. Ezután változott a játék, ismét azt a Békéscsabát láthattuk, mint néhány napja, Szombathelyiék megalkuvást nem tűrően harcoltak, de még mindig sok volt a hiba. Így is a Vasas nyakát taposták, nyílttá téve a második szettet. A vezetést is visszavették, sőt ismét meglógtak néggyel. Parázs csata, óriási izgalom, és nagy esély az egyenlítésre. A vendégcsapat nem is adja ki a kezéből a lehetőséget és behozza hátrányát.

A folytatásban is kiegyenlített csatát láthattunk, jobbára Vasas vezetéssel. Érett a csabai időkérés, kellett néhány okos edzői szó a csabai lányoknak. Javult a nyitásokban és a nyitásfogadásokban is a Vasas, melynek eredményeképpen kezdtek meglógni a Békéscsabától. Irgalmatlanul nehéz volt a dolga a csabai lányoknak, Miklaiék tényleg beleadtak apait-anyait. A meccs addigi leghosszabb és legszebb labdajátékát a vendégek nyerték, de ezzel is csak közelíteni tudtak a piros-kékekhez. Hét pontos különbségnél már a remény is elszállt, az első után a 3. játékot is a házigazdák nyerték.
A Vasas kezében maradt az irányítás a 4. játszma kezdetén is. Nőtt a feszültség, a csapatkapitányoknak nem egyszer reklamálniiuk is kellett egy-egy vitatott bírói ítélet után. A Csaba időközben átvette a vezetést, Leidgeb, Ilyés és Soós is védhetetlen bombákat helyezett el a túloldalon.

Magabiztosan röplabdázott a BRSE, és sikerült az ellenfélre kényszeríteni az akaratát, kiharcolva ezzel a döntő szett lehetőségét.
A Vasas a túlélésért játszott, ennek megfelelően nyitották az utolsó, döntő szettet, nagyon gyorsan elhúztak. Ugyanolyan gyorsan felzárkózott a BRSE. Idegőrlő küzdelemben hol itt, hol ott volt meccslabda. S ki ütötte be a döntő pontot? Az egyik meccslabdát elrontó. Bodnár Bajnok a Békéscsaba.
A döntőt 3:0-val a Békéscsaba nyerte.

Kormos Mihály: — Fantasztikus csapatom van! A lányok többször felálltak a padlóró

Vasas Óbuda—Linamar-Békéscsabai RSE 2:3 (7, —23, 20, —16, —17)
NB I-es bajnoki röplabda-mérkőzés. Döntő, 3. találkozó. Budapest, Folyondár utcai csarnok, 1000 néző. V.: Éva T., Ujházi. Vasas: Miklai, Tálas, Vacsi, Gubicza, Szabó A., Stefanik. Cs.: Tóth A. (liberó), Fábián, Pekárik, Ludmán. Vezetőedző: Jókay Zoltán. Békéscsaba: Soós N., Bodnár, Iricsanin, Szombathelyi Sz., Leidgeb, Akimova. Cs.: Molcsányi R. (liberó), Nagy V., Ilyés. Szakmai igazgató: Kormos Mihály.

forrás: beol.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.