Nagyerdei_Stadion_2

Miért nincs Országos strandröplabda forduló Debrecenben?

Az MRSZ honlapján a napokban jelent meg a hír miszerint a Debrecenben megrendezendő Országos Strandröplabda Bajnokság második fordulója technikai okok miatt elmarad, és a Kispesti Uszoda pályáin kerül megrendezésre az esemény. Arról, hogy pontosan miért döntött így a szövetség 1 héttel a verseny előtt már nem szól a hír.

Az eredeti versenykiírásban az szerepelt, hogy Debrecenben 3 helyszínen kerül majd megrendezésre a strandröplabda forduló ezek a Debreceni nagyerdei stadion, Aquaticum Strand és élményfürdő és a Debreceni Egyetem Sportelepe. Amikor először megláttam a versenykiírást egyből az jutott eszembe, hogy wow! Ez egész jól hangzik, strandröplabda a vadonat új nagyerdei stadionban (vagy mellette) az egész jó lenne. Csak fel kell építeni a mobil pályákat és egy remek környezetben folyhat a verseny.

nagyerdő stadion

De mi van a másik két helyszínnel? Az aquaticum strand és élményfürdő szabadtéri része -gondolok itt a régi nagyerdei strandra – évek óta csak részlegesen van nyitva, és elég lepusztult állapotban van.  Itt nem tudom hol lett volna a pálya, bár valószínűleg még megvan a homokos pálya a strand területén de nincs jó állapotban. A harmadik terület Debreceni Egyetem sporttelepe lett volna ami kb 10 perc sétára van az előző két helyszíntől. Az ott található pályán maximum 2 standröplabda pálya fér el de inkább csak egy, ugyanis 2 pálya esetén már csak kb. 1m  kifutó maradna az alapvonal mögött egyik végén kerítéssel határolva.  Szóval fogalmam sincs, hogy oldották volna meg ezt a fordulót de most már világos, hogy sehogy. Debrecenben egyébként van még egy helyszín a Kerekestelepi Strandfürdő ahol van 2 pálya, de ez a város másik végén van ami még kocsival is legalább 15-20 percre van a többi helyszíntől, szóval ez is kilőve.

Az ország keleti területén egyébként nem sok olyan helyszín van ahol nyugodt szívvel le lehetne bonyolítani egy országos méretű strandröplabda fordulót. Alternatívaként esetleg Hajdúnánás lehetne az a hely ahol egy keleti versenyt lehetne rendezni  ami  egy kis település azonban Magyarország egyik legkiválóbb strandröplabda pálya rendszerével rendelkezik amelyen öt pálya is elfér gond nélkül, és ha megvalósulnak a tervek hamarosan a hatodik pálya is felépül. Az ottani szervezők  és a strand már lassan évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a versenyek gond nélküli lebonyolításában tehát a helyszín bármikor alkalmas lenne egy országos szintű strandröplabda verseny házigazdájának.

1045196_405165032933896_1664641776_n

IMG_5748 (Medium)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.