békéscsaba

Női döntő: nyert a Békéscsaba Budapesten (+videó)

Fantasztikus játékkal kényszerítette térdre vasárnap  a női döntő első fordulójában  a Békéscsaba a Vasas csapatát!

Zsinórban ötödször jutott a magyar bajnoki fináléba a Vasas Óbuda együttese, a Békéscsabáról azonban nem mondható el, hogy e téren ily rutinosak lennének, hiszen első ízben szállnak harcba az aranyéremért. Közel száz békéscsabai szurkoló hazai hangulatot teremtett a Folyondár utcában. A döntőbe jutással mintha lekerült volna a béklyó a csabai lábakról, olyan felszabadultan kezdték az összecsapást. A vendégcsapat hamar rákényszerítette az akaratát a Vasasra. Bár a játszma szorosan alakult, végül a nagyon lelkes, elveszett labdát nem ismerő Békéscsaba várhatta kedvezőbb helyzetből a folytatást.

A második szettben látványosan elbizonytalanodtak a nemzetközi kupában edződő hazaiak. Remek mezőnymunka, kiváló blokkteljesítmény és látványos támadójáték jellemezte a Békéscsabai RSE játékát. Soraikban mindig volt olyan játékos, aki élére állt a rohamoknak: Akimova mesterien irányított, Soós és Iricanin pedig valóságos szőnyegbombázást hajtott végre. A kérdéses az volt csupán, hogy a Békéscsaba tudja-e tartani a maga diktálta iramot. A Vasas továbbra is szenvedett, a csabaiak pedig ellenállhatatlanul játszottak. A játékrész közepén a Vasas utolsó elkeseredett rohamra indult, de ezen az estén nem volt ellenszere a viharsarkiak ellen.

Elképesztő, hihetetlen, amit a békéscsabaiak műveltek ezen az estén, azt a Vasast verték meg a saját otthonukban, amelyik magyar csapat ellen az utóbbi időben nem ismerte meg a vereség keserű ízét. A hatalmas lelkesedéssel küzdő viharsarkiak ezzel 1—0-ra vezetnek az egy csapat három győzelméig tartó fináléban. Nem kizárt, hogy a csütörtöki békéscsabai találkozón megtelik a városi sportcsarnok.

Kormos Mihály: — Lányaink gyönyörűen betartották a megbeszélt taktikát. Nagyon szépen röplabdáztak.

NB I-es bajnoki röplabda-mérkőzés. Döntő, 1. találkozó. Budapest, 600 néző. V.: Mezőffy, Szabó P. Vasas: Vacsi, Tálas, Miklai, Gubicza, Szabó A., Stefanik. Cs.: Lévai, Tóth (liberók), Fábián, Ludmán. Vezetőedző: Jókay Zoltán. Békéscsaba: AKIMOVA 4, SOÓS N. 13, PAP D. 7, IRICANIN 13, SZOMBATHELYI SZ. 7, LEIDGEB 6. Cs.: MOLCSÁNYI R. (liberó). Szakmai igazgató: Kormos Mihály.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 7:8, 14:16. 2. szett: 3:8, 7:16, 12:22. 3. szett: 3:5, 8:12, 19:22.

forrás: beol.hu

One thought on “Női döntő: nyert a Békéscsaba Budapesten (+videó)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.