IMG_6688 (Medium)

Óriási hőség, hatalmas mérkőzések: beszámoló a miskolci stranröplabda fordulóról

Miskolcon rendezték meg az Országos Strandröplabda bajnokság 4. fordulóját amely a debreceni forduló elmaradásával az egyetlen kelet magyarországi helyszínként szerepelt a naptárban. A férfiaknál már a 16-os főtáblára kerülésért is hatalmas csaták folytak a pénteki  napon ahol 9 csapat versenyzett a kiadó 4 helyért. A szombati játéknapon hatalmas hőségben kellett a versenyzőknek tudásuk legjavát nyújtani ami egyúttal hatalmas megterhelést is jelentett főleg a vigaszágon menetelő csapatoknak a sok mérkőzés miatt.A férfiaknál az aranyérmet végül ismét a Kaszap/Nacsa páros szerezte meg akik -veretlenül zárva a hétvégét- 2 szettben győzték le a Maksa/Takács párost. A harmadik helyért azonban már nagyobb csata alakult ki. Az eddigi versenyeken magabiztos teljesítményt nyújtó Leiszt/Soós páros ezúttal is stabil játékot produkálva 1:0-s hátrányból fordította meg a mérkőzést és bezsebelte immáron negyedik bronzérmét, ezúttal a Barna/Berkes páros ellen.

IMG_6630 (Medium) (2)

Ez utóbbi páros a visszatérő  volt válogatott Szalai/Toronyai párost győzte le a  döntőbe jutásért ami nem kis teljesítmény ugyanis  például Barna Bertalan három műszakos munka mellett készül a tornákra.

A férfi bronzcsata képei:

A hölgyeknél a bajnoki címvédő Kiss testvérpár, Regina és Viktória mérkőzött a harmadik helyért az előző két fordulóban is negyedik Miklai Zsanettel és Szabó Adriennel. Érdekes módon, Gyenesdiáson is ez a két páros vívta egymással a bronzmeccset, akkor simán nyertek Kissék, most viszont nagy csatában, három játszmában Miklaiék visszavágtak, s első érmüknek örülhettek homokon.

A női bronzcsata képei:

A női döntőben az első, győri selejtezőt megnyerő Lakatos Enikő és Lutter Eszter, és a másodikon, Kispesten diadalmaskodó Józsa Zsuzsanna és Ancsin Kitti találkozott egymással. A két duó Miskolcon is megmérkőzött már egymással a harmadik fordulóban, s akkor nagy csatában, három játszmában Józsáék diadalmaskodtak.

A fináléban viszont Lutterék nyerték az első szettet, viszonylag simán, de a másodikban Ancsinék győztek ugyanilyen könnyedén. Itt is jöhetett a döntő játszma, ahol hét meccslabdája is volt Józsáéknak, s már az elsőt kihasználva megnyerték a versenyt.

További képekért keressétek meg facebook oldalunkat az alábbi linken.(kattints)

 

forrás: hunvolley.hu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.