200122_W2E_06_FRANCE_HUNGARY_02

Óriási siker: Franciaországot is megverte a magyar női röplabda válogatott

Az izraeli és a svéd válogatott elleni győzelem után a francia válogatott volt a magyar lányok ellenfele az EB selejtező Franciaországban megrendezett csoportkörében, ahol hatalmas játékkal  3:0 arányban múltuk felül a házigazdák csapatát. Ezzel az eredménnyel nagyon pozitív előjelekkel indulhat a csapat Izraelbe az EB selejtező következő fordulójára, így ugyanis már nagyon közel került ahhoz hogy ott legyen az Európa Bajnokságon.

fotók: cev.lu

A Francia csapat ugyan a tavaly megrendezett EB-n hetedik helyet ért el azonban a csapat szerkezete sokat változott egy év alatt és elmondható hogy a jelenlegi keret már nem olyan erős.

Az első szettben fej-fej mellett haladtak a csapatok azonban a végjátékban többek közt Sándor Renáta remek játékának köszönhetően nyerték az első szettet a mieink  25-22 arányban.

A második szettben is folytatódott az első szetthez hasonló szoros csata a csapatok között és nem igazán tudott nagy előnyre szert tenni egyik csapat sem egészen az első technikai szünetig ahol a magyar csapat szerzett néhány pontos előnyt, amit azonban a franciák a második technikai szünet előtt megfordítottak és így már náluk volt az előny. A végjátékban ismét a magyar csapat volt a jobb volt és ismét több pontos vezetés tudott magának kiharcolni, így három meccslabdához is jutottak a magyar lányok amivel élni is tudtak. 25-21.

A harmadik szettben az utolsó esélybe kapaszkodva a francia csapat mindent beleadott  és el is bizonytalanították a magyar nyitásfogadókat, ezzel jelentős 4 pontos előnyre téve szert a technikai szünetig. A magyar csapat azonban nem adta fel és egy folyamatos 8 pontos sorozattal átvette a vezetést a franciáktól, méghozzá úgy, hogy már 5 pontosra nőtt a magyar előny. Innen már nem engedte ki a kezéből a győzelmet a csapat és végül 10 pontos előnnyel megnyerték a 3. szettet is. 25:10 arányban.

A magyar csapat ezzel megszerezte a maximális 9 pontot a megszerezhető 9-ből, így már fél lábbal az Eb-n érezheti magát. Az hogy a másik lábunkat is sikerül-e betenni az Eb-re majd a következő Izraelben megrendezendő fordulón dől el. Szép volt lányok!

Kövesd a legfrissebb röplabdás híreket és like-olj minket a jobb oldali facebook boxban.

Női röplabda Eb-selejtező, 2. kör, 3. forduló, Moulins (Franciaország)

Magyarország–Franciaország 3:0 (22, 21, 15)

Moulins, 400 néző. Vezette: Fischer (német), Sabroso Moratilla (spanyol).

Magyarország: Tálas, Vacsi 9, Dobi 11, Liliom 9, Sándor 12, Horváth D. 8. Cs: Lévai (liberó), Pallag, Szombathelyi. Szövetségi kapitány: Jan de Brandt.

Franciaország: Bauer 5, Jupiter 13, Fedele 8, Druenne 6, Faesch 4, Mortreux 6. Cs: Ortschitt (liberó), Nowak, Menet-Hauer, Delabarre. Szövetségi kapitány: Magali Magail.

Az eredmény alakulása: I. játszma: 4:4, 12:7, 13:14, 22:20. II. játszma: 10:7, 10:13, 17:15, 21:17. III. játszma: 3:6, 15:10, 20:12, 21:22.

A csoport másik mérkőzésén: Izrael–Svédország 3:1

A csoport állása: 1. Magyarország 9 pont (9:2), 2. Izrael 6 (7:4), 3. Franciaország 3 (3:6), 4. Svédország 0 (2:9)

 

MESTERMÉRLEG:

Jan de Brandt: Ma a játék minden elemében jobbak voltunk az ellenfélnél, és akkor sem lettünk idegesek, amikor az ellenfél vezetett.

Magali Magail: Új csapatom az első két játszmában jól tartotta a lépést a remek magyar csapattal, de sajnos a harmadik játszmára már elfogyott az erőnk és szétesett a játékunk. Most sajnos csak ennyire futja tőlünk.

Sándor Renáta: A játszmák eleje sajnos nem úgy sikerült, ahogyan terveztük, de nem estünk kétségbe, mindig vissza tudtunk jönni és nagyot küzdve megnyertük az első két játszmát, a harmadik végére pedig már felőröltük a franciákat. nagyon büszke vagyok a csapatra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.