IMG_5439

Pécs 2, DEAC 1, Győr 0 győzelem

Hosszú csatákat és kiélezett labdameneteket láthattak szombaton, akik kilátogattak Debrecenben az Agrártudományi Egyetem Sportcsarnokába a Magyar Bajnokság 9. helyéért folytatott csatájának második fordulójában.

Az első mérkőzésen a DEAC fogadta a Győr gárdáját.  A mérkőzésnek óriási tétje volt, mindét csapat számára ugyanis a Debrecen egy esetleges győzelemmel (és ha a Pécs megveri a Győrt) elkerülheti az nb1-ből való kiesést.  A  mérkőzést  a Debreceni alakulat kezdte jobban és magabiztosan megnyerte az első két szettet. A harmadik szettben azonban feltámadt a Győr és óriási csata alakult ki a nézők legnagyobb örömére. 20 pont felett fej-fej mellett haladtak a csapatok, de végül a DEAC nyerte meg a szettet 29:27 arányban. Ezzel megnyerte a mérkőzést is 3:0 arányra és 8 pontra növelte előnyét a Győriekhez képest.

A második mérkőzésen a SZESE Győr csapata az utolsó szalmaszálba kapaszkodott és 2 szettet meg is nyert a Pécsiek ellen azonban  a végjátékban összeszedte magát a PEAC és magabiztosan nyerte az 5. szettet. Ezzel a Győrnek már matematikai esélye sem maradt a bennmaradásra. SZESE-PÉCS 2:3

Az utolsó mérkőzésnek így már nem volt gyakorlatilag tétje és a csapatok felszabadultan játszhattak. A DEAC csapatában a feladó átló  Szalóki Istvánt sérülése miatt nélkülözni kellett a csapatnak. A helyén a fiatal Bán Balázs kapott lehetőséget, aki  fiatal kora ellenére remek teljesítményt nyújtott. A találkozót a házigazda Debreceni csapat kezdte jobban magabiztosan megnyerve az első szettet. A következő szettben azonban a vendég Pécs csapata remek játékkal kiegyenlített majd átvette a mérkőzés irányítását és végigmenetelve megverte az egyre több hibával játszó Debreceni csapatot 3:1 arányban.

Leave a Reply

Your email address will not be published.