1979529_527617437337205_321709753_n

A VRCK játszhat az 5. helyért

A férfi röplabda NB I rájátszásában a Vegyész RC Kazincbarcika 0-2-ről fordítva, 3-2-re legyőzte a Szolnoki Főiskola RKSI együttesét, így a borsodiak játszhatnak majd az ötödik helyért a Dággal. A találkozó több mint két óráig tartott, és már az első szettben bőven 25 fölé meneteltek a csapatok. A Tisza-partiak lelkesen játszottak, míg a hazaiak csak később indultak be, de végül sikerült megfordítaniuk a mérkőzés állását.

Pedig sokáig nem úgy tűnt, hogy ez sikerülni fog nekik, hiszen Dudás András vezetőedző tanítványai helyenként görcsösen és igen akaratlanul játszottak. A Szolnok a kétszettes előny tudatában kicsit megnyugodni látszott, viszont a hazaiak nem hagyhatták ismét cserben szurkolóikat, így összekaptál magukat, és kihasználva a vendégek hibáit, nagy csatában sikerült egalizálniuk. Az ötödik, mindent eldöntő felvonásban a Kazincbarcika kezdett jobban, 6-2-re és 8-3-ra is vezettek Bokor Elekék. Gulyás Ferenc legényei valahonnan plusz energiákat tudtak meríteni, így folyamatosan zárkóztak, viszont a Vegyész már nem engedtek ki kezéből a vezetést, és 15-13-ra behúzta az ötödik szettet.

“Két szett ideges játék után sikerült pár kulcsjátékost megnyugtatni” – mondta Bagó László játékos-edző honlapunknak. “Nulla-kettőnél átvettük a kezdeményezést és a meccs irányítását, vért izzadva pedig kiharcoltuk a győzelmet. Örülök, hogy hazai közönség előtt a csapat megmutatta győzni akarását.”

Az egyik fél második győzelméig tartó párharcot a VRCK nyerte 2-1-re, így a jövő héten megkezdheti harcát az ötödik helyért a Dággal, először idegenben

forrás: www.vrck.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.