spartak_krc_nyito

Szorgosan készülnek élcsapataink a szezonra: KRC, Fino edzőmérkőzések

GYŐZELEMMEL MUTATKOZOTT BE A FINO

Győztesen hagyta el a játékteret a Fino férfi röplabdacsapata a felkészülési időszak első edzőmérkőzésén. A kaposváriak a hozzájuk hasonlóan NB I-es Pécs otthonában léptek pályára, és 4:0-ra nyertek. Nehéz napja volt a kaposvári férfi röplabdacsapatnak csütörtökön: a fiúk Pécsre utaztak, és előbb terheléses vizsgálaton vettek részt, majd lejátszották első előkészületi mérkőzésüket. A két szakvezető megállapodása alapján négy szettet játszott egymással a két együttes, és a Fino mind a négy játszmában magabiztosan nyert.

– Elégedett vagyok az eredménnyel és a látottakkal is – kezdte értékelését Demeter György vezetőedző. – Mind a négy szettben meggyőző volt a fölényünk, az új játékosok pedig szépen beilleszkedtek a csapatba. Összesen kilencen kaptak lehetőséget: feladóként Magyar Bálint és Tóth István, feladó-átlóként Németh Ferenc, centerként Juhász Péter és Vajda Tamás, ütőként Bagics Balázs, Bozóki Bence és Rása Alex, liberoként pedig Deák Márk lépett pályára.
A Fino a legfrissebb hírek szerint legközelebb a jövő hét végén lép pályára a muraszombati felkészülési tornán.
Mindeközben a nagy ellenfél a Kecskeméti RC sem tétlenkedik és szorgosan készül az idei szezonra.  Augusztus végén a szlovákiai Komarnoban vettek részt felkészülési tornán ahol 4 csapat részvétel folytak a küzdelmek.

A kecskeméti csapat tagjainak a tegnapi, túlfeszített program (buszozás, két ötjátszmás mérkőzés) után jót tett a pihenés. A fiúk frissen kezdték a házigazda, SpartakVKP Komárno elleni mérkőzést. Az első szettben felszabadultan, sikeresen játszott a  csapat. A játszma során Árva Milán nyitássorozatának is köszönhetően  7 pontos előnyre tett szert, a szettet végül 25:15-re nyerte a KRC.

 A második játszma során folytatódott elsőben látott nagyszerű játék. Ebben a szakaszban Farkas Péter, Dávid Csanád, Árva Milán, Fazekas Zsolt nyújtott jó teljesítményt. Négypontos kecskeméti vezetésnél a Komárno edzője időkéréssel próbálta rendezni a szlovák csapat sorait. A fiúk nagyszerűen, de ami talán ennél is fontosabb „élvezettel” játszottak. A második játszmát, egy Dávid blokkról out-ra pattanó labdával 25:17-re hozta a kecskeméti csapat.

A harmadik szett is kecskeméti vezetéssel indul, azonban 5:5-nél egyenlít a szlovák csapat. A KRC fegyelmezett játékkal továbbra is irányítva a játékot 9:6-ra újra elhúz. A Komárno 13:13-nál újra egalizálja az eredményt, amire nem késik a kecskeméti válasz,  edzője időt kér. Az időkérés pillanatnyi segítséget nyújt – 18:16-ra még vezettünk – ezután azonban a szlovák csapat,  szurkolói támogatásától „felpörögve” átvette a vezetést, és 20:25 arányban megnyerte a játszmát.

A negyedik játszma is a KRC vezetésével indul, azonban az alacsony mennyezet időnként kibabrált játékosaikkal. Árva nyitásaival 10:5-re alakul az eredmény. Komárnoi válaszként két friss játékos érkezik, aminek eredményeként 11:10-es állásnál KRC időkérés következett. Kisebb, nagyobb KRC előnyökkel érkeztek el a csapatok a végjátékhoz, amikor is 19:16-os kecskeméti vezetésnél a komárnoi edző kért időt. Kovács blokkjával, majd ütésével már 5 pontra (21:16) nőtt csapatunk előnye. Az „i”-re a pontot Farkas nyitása tette fel a pontot; 25:18- ra nyerte a KRC a negyedik játszmát.

Spartak VKP Komárno – KRC Kecskemét 1:3 (15:25, 17:25, 25:20, 18:25)

 A „Belatti Cup 2014” végeredménye:

  •  Spartak VKP Komárno (SVK) – 6 pont (7:5)
  •  SK Volejbal Brno (CZE) – 5 pont (7:5)
  • KRC Kecskemét (HUN) – 5 pont (7:7)
  • VK Prievidza (SVK) – 2 (4:8)

A torna különdíjasai:

  • Legjobb ütő: Dávid Csanád  (KRC Kecskemét)
  • Legjobb feladó: Tomáš Hollý (Spartak VKP Komárno)
  • Legjobb blokkoló: Robin Pělucha (Spartak VKP Komárno)
  • Legjobb liberó: Matej Kubš (VK Prievidza)
  • A torna legproduktívabb játékosa: Andrej Patúc (Spartak VKP Komárno)

 

forrás: Kaposvarvolley.hu; Kecskemetiroplabda.hu

Mészáros Z

Leave a Reply

Your email address will not be published.