kuba team

Újabb 2 kubai röplabdás hagyta el a hazáját.

Május végén az Egyesült Államokbeli Detroit városában rendezték meg a NORCECA kupát ahol a kubai csapat is képviseltette magát, azonban a torna után 2 játékos úgy gondolta hogy nem tér vissza a kommunista országba. A két játékos  a 17-es  Inovel Romero és  a 2-es Felix Emilio Chapman benyújtotta  a menekültügyi kérelmét az Egyesült Államok hatóságai felé.  A kivándorlás oka legtöbbször nagyon triviális: amíg kubában megélhetési gondokkal küszködnek ( a lakosság nagy részéhez  hasonlóan) addig külföldön -például: Olaszországban vagy Oroszországban -sztárként kezelik ?ket és anyagilag is komoly összegeket kereshetnek ami nagyságrendileg akár az 0,5-1 millió dollárt(kb 270 millió ft) is elérheti évente.

A kubai csapat többi tagja közben már Argentínában van a világliga mérk?zésein.

Ami pedig a kubai csapat sorsát illeti nem vár rájuk túl fényes jöv? ha továbbra is ilyen ütemben veszítik el a tehetséges játékosaikat. A teljesség igénye nélkül olyan világszint? játékosok hagyták el az országot mint Robertlandy Simon, Osmany Juantorena, Leonel Marshall, Joandry LealHierrezuelo, Mesa, Wilfredo Leon.

Ezek a játékosok a maguk pozíciójában a világ legjobbjai közé tartoznak, atletikus képességeik pedig egyedülállóak.  Ha sikerülne egyesíteni ?ket akkor valószín?leg  a világversenyeken is ismét dobogós eredményeket tudnának elérni.

Álljon itt néhány kubai játékos legjobb megmozdulása:

Robertlandy Simon:

Wilfredo Leon:

Juantorena:

Leonel Marshall:

Mészáros Z.

Leave a Reply

Your email address will not be published.