635184909490039408

Veres Péter interjú

Az alábbi interjút a lengyel siatka.org röplabdás portál készítette Péterrel

A Resovia csapat célja elérni a csúcsra. Nagynak érzed a rád nehezedő nyomást?

-Veres Péter: Határozottan.  Már a szezon kezdete előtt, amikor idejöttem elmondták, hogy nem lesz könnyű dolgom ugyanis a csapat az előző 2 évben megnyerte a bajnokságot, így az elvárások nagyon magasak. Mindenki azt mondja, hogy aranyérmet kell nyernünk a lengyel bajnokságban és kupában. És tudod mit? Ezzel a hozzáállással nem egyszerű kimenni a pályára és a saját játékunkat játszani. Ezúttal is nyerni akartunk de a nyomás összeroppantott minket, és minden másképpen alakult mint ahogyan elterveztük.

Mindenki nagyon sokat vár tőled.  Sztárként érkeztél a Resovia-hoz- érzed a nyomást, hogy mindig a maximumot várják el tőled?

Igen, a nyomás hatalmas. Nem tudom miért de mindenki azt gondolja, hogy mivel a Dinamo Moszkva csapatából érkeztem ide, ezért  mindig 100%-os pontossággal kell játszanom. Ez sokkolt engem.  Mindenki azt várja el tőlem, hogy rendkívülit nyújtsak, mintha én nem hibázhatnék, vagy nem lehetne rossz napom. Ez a nyomás túl magas és ez nehéz a számomra. Talán úgy tűnhet, hogy panaszkodom, de nem. Csak azt próbálom elmondani, hogy a helyzet nem egyszerű. Megteszem a legjobbat, amit csak tudok, de először életemben történt meg velem az, hogy miután aláírtam a szerződést mindenki – kivétel nélkül – azt várja el tőle, hogy mindig a legjobbat nyújtsam, mintha nem tudnék hibázni. Ez nagyon nehéz.

Számomra úgy tűnik mintha már hozzászoktál volna a magas elvárásokhoz. Oroszországban az elvárások hatalmasak, különösen a külföldiekkel szemben.

Az orosz játékosokkal ugyanúgy bánnak, mint a külföldiekkel. Mindenkitől nagyon sokat várnak el, de a verseny nagyobb. Itt Lengyelországban szinte minden csapat az én személyemre koncentrál, és arra hogy hogyan tudnák  a támadásaimat megállítani. Nagyon ritka az, hogy egyes blokknál támadhatok- inkább a kettes vagy a hármas sáncok a jellemzőek. Ez a legnehezebb dolog. Igaz, hogy a Dinamo Moszkva csapatából jöttem ide, és pontosan tudom mit kell tennem, ezt meg is próbálom, azonban nem vagyok egy angyal aki az égből jött és csodákat tesz. Természetesen mindig a maximumot nyújtom, sajnálom de nem vagyok tökéletes. Senki nem az.

One thought on “Veres Péter interjú”

Leave a Reply

Your email address will not be published.