174215_M2C-09-SLOVAKIA vs HUNGARY11

Javuló játékkal, azonban ismét alulmaradt férfi válogatottunk, ezúttal Szlovákia ellen

Folyamatosan frissülő cikkünkben beszámolunk a Görögországban zajló férfi EB- selejtező mérkőzéseiről.

A pénteki napon a csoport favorit Szlovákia volt fiaink ellenfele az Eb- selejtező második fordulójában

Az első szettben nagy erővel indult meg a magyar válogatott és 14:11-es állásnál már 3 pontos előnyre tett szert amit azonban a szlovákoknak a technikai időig sikerült ledolgozniuk és végül nagy csatában 24:26-ra meg is nyerték az első szettet.

A második szettben már jobban koncentrált az esélyesebb szlovák csapat és nem engedte ki a kezdeményezést a kezéből, így 17:25-re simán nyerték a szettet.

A harmadik szettben lehetőséget kapott Németh Ferenc is a magyar csapatban aki 6 ponttal hálálta meg a bizalmat. A fiúk végig összpontosítva játszottak és keveset hibáztak. Ez meg is látszott az eredményen ugyanis aránylag simán 25:18 arányban nyertük a szettet.

Az élesedő nyomást végül a szlovák csapat koncentrált játékkal ellensúlyozta a negyedik szettben és már rögtön a játszma elején 5 pontos magabiztos vezetésre tettek szert amit meg is tartottak a játszma végéig, és így 3:1 arányban meg is nyerték a mérkőzést.

Demeter György: Lényegesen kevesebb hibával játszottunk, mint a tegnapi mérkőzésen. És ezért egy nagyon jó találkozón maradtunk alul a csoport favoritja ellen.

Németh Ferenc: A tegnapi mérkőzés nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Sajnos emiatt elég sok negatív visszhangot kaptunk. Ezek után meg akartuk mutatni, hogy igenis tudunk teljesíteni. Annak ellenére, hogy nagyon sok sérült van a csapatban. Molnár István, Bagics Balázs, Magyar Bálint, Pádár Krisztián és még sokan kisebb- nagyobb fájdalmakkal küzdünk. Személy szerint nagyon motivált voltam, és mivel lelkesen játszott a csapat, így én is jobban tudtam bizonyítani.

(riport: hunvolley.hu)

 

1. mérkőzés, csütörtök(Május 30.)

Csütörtökön ismét vereséget szenvedett a házigazda Görögországtól a magyar férfi röplabda válogatott 3:0 arányban.

A házigazda görög csapat jó ritmusban kapta el a meccs elejét és Mitar Tzourits vezetésével magabiztos előnyre tett szert 8:3 arányban. A játszma hátralévő részében a magyar csapat már csak kapaszkodni próbált de nem tudott. Végül a görögök nyerték az első szettet 25:21 arányban.

A második játékrészben elején sem változott az forgatókönyv. Az első technikai időnél már 8:4-re vezetett a házigazda csapat. Miután a görög csapat meglépett 17-11 arányban megváltozott a játék és a magyar csapat 18:18-ra egyenlített. Ekkor egy görög időkérés következett  ami sajnos jót tett  a háziga csapatnak és  ismét meglépett pár ponttal 22-19 arányban. Innen már megtartva az előnyt besétáltak és megnyerték a második szettet is 25:22 arányban.

A harmadik játékrészben már kisebb ellenállást tanúsítottak a magyar fiúk és ennek eredményeként gyorsan el is lépett az ellenfél 9 pontal,(14-5). Innen már csak idő kérdése volt mikor fejezi be a harmadik szettet a csapat. Végül 25:16 arányban nyerték a harmadik szettet is. A magyar csapat ezúttal nem tudta annyira megnehezíteni a görögök dolgát mint tette azt Szlovákiában pár nappal ezelőtt. Sajnos a mai vereséggel biztossá vállt, hogy nem lehetünk ott a jövő évben megrendezendő Európa Bajnokságon sem. Ennek ellenére fontos mérkőzések következnek a hétvégén Szlovákia és Észtország ellen ahol a csapat tovább fejlődhet.

képek: cev.lu

A mérkőzésről készült felvétel megtekinthető itt. (katt)

Görögország-Magyarország 3:0 (25-21, 25-22, 25-16)

A csoportunk mai másik mérkőzésén egyébként Szlovákia 3:0 arányban győzte le Észtországot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.