sasa_nyito

Világliga mérkőzés megtekintéssel zárta a szezont a Kecskeméti csapat

A legtöbb csapat már pihen, a GORTER KRC csapata  csak Június végén zárja a 2013/2014. évi szezont, ami a klub legsikeresebb éve volt.

A csapat még edzésben van, Sasa Nedeljkoviccsal, a csapat vezetőedzőjével beszélgettünk az utolsó hónap munkájáról.

 – Nem igazán megszokott az, hogy a bajnokságot követően a csapat még hosszú időn keresztül edzésben marad. Mire használtátok a rendelkezésetekre álló időt?

– Hosszú szezonon vagyunk túl, amely során a játékosok folyamatos fizikai és pszichikai terhelésnek voltak kitéve és ilyen kiélezett helyzetben nem lehetett igazán a technikai dolgokkal foglalkozni. A bajnokságot követően, a rendelkezésünkre álló idő alatt elsősorban a technikára helyeztük a hangsúlyt, mellette azonban „szakítottunk időt” az erőfejlesztésre is.

kecskemétbajnok

– Egy hónap állt rendelkezésetekre, milyen munkát végeztek a fiúk?

– Igen, igazából júniusban dolgoztunk együtt, azonban kevés olyan srác volt, aki a bajnokságot követően „leállt” volna. Többen voltak érdekeltek az utánpótlás valamint a felnőtt válogatottnál és én is nyolc hetet töltöttem el a válogatottnál. Természetesen jobb lett volna, ha többet lehetünk együtt, de a rendelkezésünkre álló időt így is maximálisan kihasználtuk.

dorcsak_lajos

A srácok, mint a bajnokság során is partnerek voltak, jó munkát végeztek. Ilyenkor, amikor nincs nyomás a játékosokon technikailag a legjobban fejleszthetőek, ilyenkor a legfogékonyabbak a technikai elemek begyakorlására.

– A mai napon lezárjátok a 2013/2014-es idényt. Hogyan tovább?

Holnap még lesz egy edzésünk, majd a csapat elutazik Szerbiába (Újvidék), ahol közösen tekintjük meg a Szerbia-Bulgária Világliga mérkőzést. Ez nagyon jó alkalom a „csapatépítésre” és természetesen a tapasztalatszerzésre egyaránt. Utána a játékosok szabadságra mennek, és augusztus 4-én találkozunk újra. Természetesen a játékosok ez idő alatt sem állnak le teljesen. Mindenki egyéni edzésterv alapján dolgozik majd, ami naponta maximum 45 perc, és erőnlétfejlesztésből, valamint futásból áll. A srácok tisztában vannak azzal, hogy ez az ő érdekük. A közös munka, mint mondtam augusztus 4-én indul és a hónap végén már éles mérkőzést szeretnénk játszani, amire a komáromi torna keretében valószínűleg lehetőségünk is nyílik.

 – A csapat a napokban újabb elismerést – Kecskemét Sportjáért Díj – kapott, hogyan tekintesz vissza ez eltelt időre, a sikerekre?

– Hatalmas tapasztalat volt számomra az itt eltöltött idő, ami szép sikereket hozott. Három hónap alatt kellett elvégezni azt a munkát, amelyre ideális esetben 8-9 hónapom van, illetve ennyi ideje van a csapatnak. Ennek ellenére a csapat az első pillanattól kezdve „vevő” volt az általam megfogalmazottaknak, a munkának. A kupagyőzelem után „felszabadultak” a srácok, felszabadultabbak lettek, nem érezték a nyomást. Ezután „könnyebb” volt mentálisan felépítenem a csapatot, fogékonyabban voltak a technikai, taktikai munkára.

 

forrás: kecskemétiroplabda.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.